Comenzi la telefon: 0729882479 0728879729

Termeni si Conditii Generale

1. TERMENI SI DEFINITII

Prezentul document contine termenii si conditiile generale pentru vanzarea online a produselor Vanzatorului, asa cum este acesta identificat in cele ce urmeaza, urmatorii termeni avand intelesurile de mai jos:

Vanzator – Virax Serv Construct S.R.L., cu sediul social in Comuna Malu Mare, Sat Preajba, Str.Henry Ford, Nr.58, Judetul Dolj, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Dolj sub numarul J16/2223/2005, cod unic de inregistrare RO18105220, cont IBAN – RO49 BACX 0000 0008 0613 2000 deschis la UniCredit Bank, telefon 0729882479, E-mail: vscoffice@yahoo.com, inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal ca operator de date cu caracter personal cu numarul………….care furnizeaza produse prin intermediul magazinului virtual www.producatoriagricoli.ro.

Cumparator – persoana fizica, persoana juridica sau orice alta entitate juridica, care se inregistreaza in site-ul www.producatoriagricoli.ro cu un Cont si efectueaza o Comanda.

Site – domeniul www.producatoriagricoli.ro si subdomeniile acestuia.

Comanda – operatiunea prin care Cumparatorul isi exprima angajamentul de cumparare a unuia sau mai multor Produse de pe Site-ul Vanzatorului.

Cont – sectiunea din Site accesibila unui Cumparator in baza unei adrese de e-mail si a unei parole, care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi anterioare sau curente, Produse achizitionate etc.).

Contract – contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului, cu privire la vanzarea, respectiv achizitionarea, unuia sau mai multor Produse de pe Site, prin lansarea unei Comenzi de catre Cumparator si acceptarea ei de catre Vanzator, cu respectarea prevederilor legale si a termenilor si conditiilor generale pentru vanzarea online a Produselor;

Produse – orice bunuri care sunt puse la dispozitia Clientului de catre Vanzator in vederea achizitionarii, contra cost, prin utilizarea Site-ului.

Continut – toate informatiile accesate prin utilizarea unui echipament electronic publicate in www.producatoriagricoli.ro, continutul oricarui e-mail trimis prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil Cumparatorilor de catre Vanzator; informatii legate de Produsele si/sau tarifele practicate de Vanzator;

Tranzactie – incasarea/rambursarea de la/intre Vanzator si Cumparator a unei sume rezultate din vanzarea unui Produs de catre Vanzator, Cumparatorului, prin utilizarea modalitatilor de plata mentionate pe Site, indiferent de modalitatea de livrare.

Descrieri/Specificatii – toate descrierile si/sau specificatiile Produselor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

Prezentul document stabileste termenii si conditiile generale aplicabile relatiilor ce intervin intre Vanzator si Cumparator ca urmare a utilizarii Site-ului in vederea, cu ocazia sau ulterior efectuarii unei Comenzi.

Utilizarea Site-ului implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos, fiind necesara citirea si intelegerea acestora de catre potentialii Cumparatori, vizitarea in continuare a prezentului Site presupunand ca Cumparatorul este de acord intru-totul cu termenii si conditiile generale de utilizare ale Vanzatorului. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica oricand aceste prevederi doar prin afisarea pe Site a formei actualizate, Cumparatorul exprimandu-si acordul cu privire la o astfel de posibilitate.

Termenii si conditiile generale pentru vanzarea online a Produselor sunt disponibile Cumparatorului pentru stocare si reproducere si se completeaza, in masura in care sunt aplicabile, cu orice alte conditii privind comercializarea Produselor, disponibile pe Site.

2. POLITICA DE VANZARE ONLINE

Prin utilizarea Site-ului si, dupa caz, inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu prevederile din „Termenii si conditiile generale”, precum si cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.

Contractul este incheiat si intra in vigoare in momentul confirmarii de catre Vanzator, pe un suport durabil (inclusiv email sau SMS), a acceptarii Comenzii transmise de Cumparator.

Accesul pe Site in vederea efectuarii unei Comenzi ii este permis oricarui potential Cumparator care actioneaza cu un scop legitim si care are intentia de a achizitiona de la Vanzator unul sau mai multe Produse, cu respectarea prezentelor conditii generale si termeni. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a refuza accesul unor Cumparatori la o parte sau la toate functiile magazinului on-line www.producatoriagricoli.ro cat si de a restrictiona procesarea si/sau livrarea unei Comenzi in cazul in care exista suspiciuni de frauda din partea Cumparatorului magazinului on-line sau daca acesta are un comportament care poate prejudicia interesele Vanzatorului.

Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta pe caile puse la dispozitie prin site-ul www.producatoriagricoli.ro sau mentionate la sectiunea “Contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

Vanzatorul poate publica pe Site informatii despre Produse intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

Toate tarifele aferente Produselor prezentate pe Site sunt exprimate in RON si includ T.V.A.

Toate informatiile folosite pentru descrierea Produselor disponibile pe Site nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare, Cumparatorul intelegand si acceptand faptul ca Produsul achizitionat poate diferi de acestea, fara insa a ii fi afectate elementele esentiale avute in vedere la lansarea comenzii.

3. PROPRIETATEA INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

Proprietatea intelectuala asupra denumirilor comerciale, marcilor inregistrate, drepturilor de autor si altor drepturi de proprietate aferente Produselor si care sunt proprietatea Producatorului sau a Vanzatorului, dupa caz, vor ramane proprietatea exclusiva a Producatorului sau a Vanzatorului, dupa caz, iar Cumparatorul nu va avea nicio pretentie la acestea pe durata prezentului Contract sau ulterior.

4. COMENZILE

Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea de Produse in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile de plata puse la dispozitie de Vanzator. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Produsului in beneficiul Cumparatorului.

Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii; prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil Vanzatorului, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului. Finalizarea Comenzii este reprezentata de activarea de catre Cumparator a butonului (sau a unei functii similare) care este etichetat de o maniera lizibila cu mentiunea „Comanda” sau „Comanda ce implica o obligatie de plata”. Prin finalizarea comenzii Cumparatorul intelege si accepta ca acest fapt implica obligatia de a plati Vanzatorului o suma de bani ca urmare a manifestarii intentiei sale neechivoce de achizitie a Produselor.

Cumparatorul se poate retrage oricand din Contract in acord cu prevederile legale in vigoare si cu prevederile prezentului document, inclusiv dupa plasarea unei Comenzi care nu a fost confirmata de Vanzator.

Vanzatorul poate sa nu accepte Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

a) neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei in cazul platii online;

b) invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Virax Serv Construct , in cazul platii online;

c) datele furnizate de catre Cumparator, pe Site sunt false, incomplete, neclare si/sau incorecte.

In cazul in care un Produs comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Produsului si/sau Serviciului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Cumparatorul a fost informat asupra acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

Vanzatorul isi rezerva dreptul sa efectueze validarea Comenzilor inainte de acceptarea lor prin contactarea telefonica sau prin email a Cumparatorului, Cumparatorul acceptand si permitand o astfel de posibilitate.

6. FACTURARE – PLATA

Preturile Produselor afisate in cadrul site-ului www.producatoriagricoli.ro includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Produsele livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Produse vandute prin intermediul Site-ului, fie prin curier, fie prin punerea la dispozitia Cumparatorului, cand Cumparatorul isi exprima optiunea sa ridice produsele de la sediul Vanzatorului.

Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca factura aferenta Comenzii.

Pentru plata online, cu card de credit/debit, datele cardului de plata ale Cumparatorului nu vor fi accesibile Vanzatorului si nici nu vor fi stocate de catre de Vanzator sau de catre procesatorul de plati integrat in Site, ci doar de catre institutia de autorizare a platii aferente Comenzii sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor in cauza.

7. LIVRAREA PRODUSELOR

Vanzatorul se obliga sa livreze Produsele la adresa aleasa de Cumparator, sau, dupa caz, la alegerea Cumparatorului, sa puna la dispozitie Produsele comandate in vederea preluarii lor de catre Cumparator (sau un imputernicit al acestuia) la sediul Vanzatorului, respectiv Comuna Malu Mare, Sat Preajba, Str. Henry Ford, Nr. 58, Judetul Dolj, zilnic, de luni pana vineri, intre orele 09-16, cu exceptia sarbatorilor legale.

Cu exceptia cazului in care Vanzatorul si Cumparatorul au convenit altfel cu privire la momentul livrarii, Vanzatorul livreaza Produsele transferand posesia fizica sau controlul asupra produselor catre Cumparator, fara intarziere nejustificata si, in orice caz, in decurs de cel mult 30 de zile de la incheierea Contractului.

In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Produsele in momentul predarii acestora de catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza, Cumparatorului sau unui reprezentant desemnat de Cumparator, sau de la momentul in care Cumparatorul, personal sau prin reprezentant, ridica Produsele de la sediul Vanzatorului. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Produselor si va asigura transmiterea/punerea la dispozitie a documentelor insotitoare.

Vanzatorul va efectua livrarea Produselor numai pe teritoriul Romaniei. Produsele aferente unei Comenzi vor fi livrate, toate, la o singura adresa, exceptand cazul in care Vanzatorul isi da acordul pentru livrarea Produselor la mai multe adrese.

8. GARANTIA

Garantia difera de la un produs la altul in functie de conditiile specificate de Producator si este mentionata in pagina de prezentare a fiecarui produs. Garantia produselor este cuprinsa intre 2 ani si 30 de zile. Virax Serv Construct S.R.L. pune la dispozitia consumatorilor sai certificate de garantie conform legislatiei in vigoare pentru toate produsele comercializate.

9. TRANSFERUL PROPRIETATII PRODUSELOR

Proprietatea asupra Produselor va fi transferata odata cu livrarea Produselor, dar in nici un caz nu mai devreme de efectuarea platii din partea Cumparatorului (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala, cand Produsele se ridica de la sediul Vanzatorului).

10. RASPUNDEREA

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

Prin crearea si utilizarea Contului, Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont si pentru gestionarea accesarii Contului, si este responsabil in totalitate de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile generale ale Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii. Contul poate fi anulat de catre oricare dintre parti fara o notificare prealabila, dupa cum urmeaza: de catre Cumparator, oricand si din orice motiv, de catre Vanzator, in situatia in care termenii si conditiile acordului sunt incalcate.

Termenii si Conditiile Site-ului pot fi modificati oricand de catre Vanzator, acestia fiind opozabili Cumparatorilor de la data afisarii in Site. Virax Serv Construct S.R.L. isi rezerva dreptul de a modifica prezentele prevederi, precum si structura Site-ului www.producatoriagricoli.ro fara a fi necesara vreo notificare prealabila. Acceptarea Termenilor si Conditiilor Site-ului se confirma prin bifarea casutei corespunzatore din Site si/sau prin trimiterea Comenzii si/sau prin efectuarea unei plati online.

11. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL ALE PERSOANELOR FIZICE

Vanzatorul pune in practica masuri tehnice si organizatorice adecvate in vederea asigurarii securitatii prelucrarii datelor cu caracter personal. Vanzatorul este inregistrat sub numarul …………. in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal tinut de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal si proceseaza datele cu caracter personal in conformitate cu Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date si a legislatiei secundare relevante.

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001, Vanzatorul are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care le furnizeaza Cumparatorul.

Scopul colectarii datelor este: informarea Cumparatorilor privind situatia Contului lor, informarea Cumparatorilor privind evolutia si starea Comenzilor, evaluarea Produselor si Serviciilor oferite, activitatii comerciale, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul Clientului/Cumparatorului.

Prin completarea datelor in formularul de creare de cont si/sau de Comanda Cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a Vanzatorului, inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sub numarul ………. si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate de catre Vanzator, pentru desfasurarea si/sau derularea de catre Virax Serv Construct S.R.L. de activitati cum ar fi, dar fara a se limita la, activitati comerciale, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului.

Prin citirea si acordul exprimat in Site asupra “Termenilor si conditiilor generale” dumneavoastra ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

De asemenea, Virax Serv Construct S.R.L poate furniza datele Cumparatorului cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizori de servicii de curierat, servicii de plata/bancare, asiguratori.

Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

12. RETRAGEREA DIN CONTRACT SI RETURNAREA PRODUSELOR

Cumparatorul are dreptul de a denunta unilateral Contractul in termen de 14 zile, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele stabilite de lege. Perioada de retragere expira in termen de 14 zile de la:

  • ziua in care Cumparatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de Cumparator, intra in posesia fizica a Produselor aferente unei Comenzi,
  • in cazul in care Cumparatorul comanda printr-o singura Comanda Produse multiple care vor fi livrate separat, ziua in care Cumparatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de Cumparator, intra in posesia fizica a ultimului Produs;
  • in cazul livrarii unui Produs care consta din mai multe loturi sau piese, ziua in care Cumparatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de Cumparator, intra in posesia fizica a ultimului Produs sau a ultimei parti din acesta;

Pentru exercitarea dreptului de retragere, Cumparatorul informeaza Vanzatorul cu privire la decizia sa de retragere din Contract. In acest scop, Cumparatorul poate alege una dintre urmatoarele variante:

  • transmiterea la sediul social al Vanzatorului sau la adresa de email din sectiunea „Contact” a unei declaratii neechivoce in care isi exprima decizia de retragere din Contract;
  • utilizarea formularului avand cel putin urmatorul continut, trimis la sediul social al Vanzatorului sau la adresa de email din sectiunea „Contact”:

„Catre:     Virax Serv Construct S.R.L

                                Comuna Malu Mare, Sat Preajba, Str. Henry Ford, Nr. 58, Judetul Dolj

 Va informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din contractul referitor la vanzarea urmatoarelor produse: (se vor enumera Produsele aferente unei Comezi), comandate la data /primite la data de (se va introduce data Comenzii si, daca este cazul, data primirii Produselor).

 Numele consumatorului: [se va introduce numele sau denumirea Cumparatorului]

 Adresa consumatorului: [se va introduce adresa sau domiciliul ori resedinta Cumparatorului]

 Semnatura consumatorului (doar in cazul in care acest formular este notificat pe hartie):

 Data: [se va introduce data completarii declaratiei de retragere]”

Exercitarea dreptului de retragere pune capat obligatiilor partilor contractuale.

Cu exceptia cazului in care Vanzatorul s-a oferit sa recupereze el insusi Produsele, Cumparatorul returneaza Produsele sau le inmaneaza Vanzatorului sau unei persoane autorizate de aceasta sa receptioneze Produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat Vanzatorului decizia sa de retragere din Contract. Termenul este respectat daca Produsele sunt trimise inapoi de Client inainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Cumparatorul suporta doar costurile directe legate de returnarea Produselor, cu exceptia cazului in care Vanzatorul accepta sa suporte acele costuri.

Cumparatorul este responsabil in ceea ce priveste diminuarea valorii Produselor rezultata din manipularea acestora.

Vanzatorul ramburseaza toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea Cumparatorului, inclusiv, dupa caz, costurile livrarii, fara intarziere nejustificata si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a Clientului.

Rambursarea sumelor se efectueaza folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de Cumparator pentru Tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care Cumparatorul este de acord cu o alta modalitate de plata si cu conditia de a nu cadea in sarcina Cumparatorului plata de comisioane in urma rambursarii.

Vanzatorul nu este obligat sa ramburseze costurile suplimentare in cazul in care Cumparatorul a ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard oferita de Vanzator.

Vanzatorul poate amana rambursarea pana la data receptionarii produselor care au facut obiectul vanzarii.

13. FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora, asa cum este acesta definit de lege. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

14. LEGEA APLICABILA CONTRACTULUI – JURISDICTIA

Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele neintelegeri aparute intre Virax Serv Construct S.R.L si Cumparator se vor rezolva pe cale amiabila, iar in cazul in care solutionarea amiabila nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti competente din Romania.